Слава

Славата покажува колку си популарен. Информација за неа има во профилот на секој корисник.

Слава

Колку повеќе корисници те додале како пријател, толку поголема слава добиваш! Добро е ако твоите пријатели се популарни, бидејќи колку поголема е нивната слава толку поголема ќе е и твојата. Со други зборови: ако кон пријатели те додава корисник со висока слава, твојата слава станува повисока. Ако те додава корисник со ниска слава, твојата слава останува непроменета.

Ова си ти
твоите пријатели
пријателите на твоите пријатели

Како се стекнува славата?

На табелата е корисник, што е избран за пријател од корисници - 1, 2, 3. Вториот корисник никој не го додава кон листата со пријатели, затоа неговата слава не се зголемува. Најмногу се зголемува славата на корисникот 3, затоа што најмногу корисници го додале во листата со пријатели.

Што покажува славата?


Славата покажува колку си популарен базирано на популарноста на твоите пријатели.
Колку повеќе пријатели имаш со висока слава толку повеќе си популарен.

Може да ја споредуваш твојата слава со најпознатите корисници на (се наоѓа на страницата за статистики) или со славата на твоите пријатели.

Кој е попознат - ти или твојот најдобар пријател?

Како да ја зголемиш твојата слава?


Создавањето на лажни профил и додавањето на твојот профил кон нивната листа со пријатели нема да помогне. Причината е многу едноставна - лажните профил не се популарни. Само реални корисници, што те додале кон нивната листа со пријатели можат да ја зголемат твојата слава.

Совет!


Најлесниот начин да ја зголемиш твојата слава е да ги поканиш твоите вистински пријатели на Тop.mk. На почетокот твојата слава нема да се зголеми но твоите пријатели ќе имаат свои пријатели на Тop.mk и тоа ќе помогне за зголемување на твојата слава. Ќе добиеш бонус поени за секој регистриран корисник поканет од тебе.

Може да поканиш пријатели од твојот MSN, Outlook или преку е-маил. Твојот профил автоматски ќе им биде додаден во листата со пријатели кога ќе се регистрираат. Тоа може да го направиш на страницата за покани.