Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Блогови на jasminabela

ЗАНИМАЦИЈА
  Промовирај
Подгответе се обавезно да имате при рака средство за пишување. Обидете се да не бидете вознемирувани на никој начин од ништо и одиме понатаму... А. Препишете ги следните пет животни по ред,исклучиво по ваш слободен избор: 1. КРАВА 2. ТИГАР 3. ОВЦА 4. КОЊ 5. СВИЊА Б. Напишете само по еден збор со кој ќе ги опишете поединечно следниве поими: 1. КУЧЕ 2. МАЧКА 3. СТАОРЕЦ 4. КАФЕ 5. МОРЕ В. Помислете на некоја личност што многу добро ја знаете и која можете да ја поврзете со следните бои: 1. ЖОЛТА 2. ПОРТОКАЛОВА 3. ЦРВЕНА 4. БЕЛА 5. ЗЕЛЕНА ГОТОВО?…

Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 18
миризлива тоалетна хартија :)
  Промовирај
Интересно е да ја видите Македонија со очите на странец. Емили Јанг, млада девојка од Америка, во 2010 година ја посетила Македонија и на нејзиниот блог запишала 11 работи кои ја изненадиле во нашата земја, а кои за нас, мора да се признае, се сосема нормални.

Еве ја листата на Емили:

1. Македонците имаат миризлива тоалетна хартија. (Ваква може да се најде и во САД но јас немам видено никаде на
друго место) 2. Не е ништо невообичаено да има сосема гола жена во дневен весник. 3. Тротоарите се користат за паркирање и возење… не за…


Прочитај повеќе »
Коментари (8)  |  поени на блогот: 56
...збориме за Скопје
  Промовирај
Липи, липи! Луѓе мои, знам дека сум тотално клише со тие липи, ама просто човек да сфати зашто со години луѓето се обидуваат да го опишат мирисот, периодот и чувството да се биде присутен во овој наш Град баш сега. И џабе читаш, џабе се сеќаваш, додека не го почувствуваш, ништо не е доволно добро опишано.

Не знам каде да се заблагодарам што се родив во овој Град. И кога врне и кога има магла ми е убав. И додека се варам во кола. Не ме интересираат тие што се занесуваат дека го водат. Јас уживам во мојот однос со Него.

Он…Прочитај повеќе »
Коментари (9)  |  поени на блогот: 56
хепи
  Промовирај
За да бидеш СРЕЌЕН - работи за среќата и на другите ! <3


Прочитај повеќе »
Коментари (3)  |  поени на блогот: 22
...
  Промовирај
"Очигледно дека најголемото масовно убиство во поновата мирнодопска историја и не е – некое чудо. Речиси нормална состојба. Да беше обратно, тогаш во Радишани ќе се нацртаа и премиерот, и претседателот, и министерката за внатрешни работи. Арно ама, во Радишани не почнуваше да се гради некое училишно игралиште. И немаше каде да се фрли лопата. А на копање гробови нашиот политички врв – не присуствува! Добро е што беше Велигден, па премиерот, како што самиот рече, ја искористи приликата, честитајќи им го празникот на верниците, да изрази и сочуство до семејствата на жртвите на масакрот крај Железарското езеро. Претседателот на…

Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 7
среќни
  Промовирај
:) be hapy... don`t ... :)


Прочитај повеќе »
Коментари (0)  |  поени на блогот: 2
Корисник
offline
offline jasminabela
Македонија, Македонија, СкопјеБлогови: Клучни зборови
нема клучни зборови