Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Блогови на KRUSHOO

Порака за во недела
  Промовирај
Порака на денот - 16 ноември

Првата лекција што би требало да ја научиш во животот е да сакаш.Љубовта е толку силна што ништо не може да ја скрши,но истовремено е и неопиплива.Можеш да ја препознаеш,можеш да ја почувствуваш,но не можеш да ја фатиш и ако се обидеш,таа ќе ти се лизне како жива.Љубовта не може да се поседува,таа е слободна како ветер и оди каде што сака.Движи се со неа.Љубовта е единство и целост.Љубовта не знае за ограничувања и пречки.Со љубовта доаѓа слободата.Стравот е тој што ја ограничува и оковува душата,а љубовта ги кине оковите.Љубовта ги отвора сите врати,ги менува…


Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 6
Сум те сакал на иљаду начини
  Промовирај
СУМ ТЕ САКАЛ НА ИЉАДУ НАЧИНИ-
Сум те сакал класично,
она ти се јавувам пред да одам на работа
ти посакувам убаф ден,
па после работа седнуваме пиеме кафе
збориме за одмор и колку пари ќе ни фати се,
вечер си легнуваме рано со укључен ТВ
на некоја емисија на 24 кичен,
ти заспиваш на едната страна од креветот
јас на другата.
Сум те сакал спорцки,
она седнуваме да јадеме
и ти ми збориш за некои штикли
шо увек си ги погледнувала на излог кога си поминувала покрај продавница, јас со билтенот до мене
укочен на првата страна веќе пола саат...…


Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 13
Ah te žene....
  Промовирај
*ŽENAMA STALNO MORAŠ DOKAZIVATI*
*
-Ako su bogate, *
*da nisi s njima zbog njihovog novca

-Onima mladima i lepima, *
*da nisi zbog njihove mladosti i ljepote

-Ako ih pogledaš kao muškarac, *
*onda misle da si s njima zato što bi ih j...ao

-Ako im pokažeš da ih možeš i ne j...ti, * *onda sigurno imaš drugu

-Ako po celi dan radiš da zaradiš, *
*onda te nikad nema s njima

-Ako si s njima, *
*onda si jebena ništarija od čovjeka, *
*i samo smetaš umjesto da budeš koristan

-Ako ih…


Прочитај повеќе »
Коментари (2)  |  поени на блогот: 14
Вицотека
  Промовирај
Разговараат двајца пријатели, откако едниот се скарал со жена му.

-Ме боли главата.
-Мигрена?
-Мислам дека ми е од пепљара...


Прочитај повеќе »
Коментари (0)  |  поени на блогот: 3
Нова година
  Промовирај

Замисли...

Ја чекаш...

Новата...

Година...

А ти доаѓам јас...

бллллууу ха хах а ха ха ха ха ха ха хаха хаПрочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: -6
2017
  Промовирај
Во Новата 2017 Година ќе се обидам да бидам подобар човек отколку во оваа...
Затоа што......И нели е прекрасно ... кога некаде постоиш, во нечија душа, во нечие срце, во нечии мисли...?


Прочитај повеќе »
Коментари (2)  |  поени на блогот: 7
Вицотека
  Промовирај
Пред породилиште ....

Еден куп мажи, од кои секој вика со полн глас по жена си:

-Мариаааа! Излези да те бакнам ...
-Викиииииии, Покажи ми го бебенцетооо ....
афинаааа ... На кого личииии?
-Катееее ... Машко е, или женско...
Одеднаш меѓу сите овие среќни мажи, се појавил некој маж кој исто така упатил поглед кон породилиштето и силно викнал:

-Иванееее! Иванееее, бееее .... Сите замолкнале и го гледале преплашени. Но човекот продолжил да вика:
-Иванееее! Покажи се бе, Иванееее ... Луѓето стоеле како скаменети, некои зеле да се крстат, а човекот погледнал кон покривот и пак викнал:

-Иванеее! Ти донесов кафе, дојди доле, кога ќе ги средиш…


Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 18
Среќен човек.....
  Промовирај
Среќен човек да си засакаш кукле. Среќните луѓе не наоѓаат маани. Тие научиле дека намќорите никого не сакаат. Ситничарат и мрморат, ти ја полнат душата со отрови. Затоа, среќен човек да си засакаш. Дека среќниот човек и тебе ќе те прави среќна. Среќниот човек ќе ти ги избрише грижите и од душата и од лицето и ќе ти нацрта една насмевка шо не се брише кукле. И солзите сите ќе ти ги испие. Така да знаеш кукле, со среќниот човек солзи само од смеење може да ти течат. Затоа не се загледувај многу многу по скапа облека и голема кола.…

Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 10
Ти и јас....
  Промовирај
Toi et moi, You and Me You and me Two hearts that melt and flow into infinity We leave the world we know to voyage breathlessly Our bed, the sea And in its waves, just you and me You and me Free of wrong and right of old taboos and lies And in our endless night Come dreams and whispered sighs Caressingly, to you and me Through deserted hopes that we must hold anew Love has filled our emptiness and waiting The unprotected children that we were before Turned into you and me Reborn in love once more Carry me…

Прочитај повеќе »
Коментари (0)  |  поени на блогот: 4
Ако ми се вратиш
  Промовирај
Lirycs: Tanja Tzar


Ми беше сеедно дали ќе те најдам
Јас веќе себе се бев изгубила
А толку громови јас бев вземјила за да чекам од небо знак
О, немав ни сила барем да те посакам
Бев навикнала јас така
Да постојам без да живеам

И кога тебе во маглата те сретнав
Кога од мракот ти ми изгреа
Бедниве сомнежи очи ми покрија
за да ме држат под нивна власт
О, премногу стрели в грб јас бев примила
Та овој оклоп челичен ја одби и твојта светлина

Сега молам прости ми и немој да ме казнуваш
Кажи нешто пушти глас ме убиваш со оваа тишина
А те ранив, знам, да ме имаш не дозволував
А сега…

Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 20
1  2  3  ...  35  36  37  38  39  ...  73  74  75  [»]  [+10] 

Корисник
offline
offline KRUSHOO
Македонија, Македонија, КрушевоБлогови: Клучни зборови
нема клучни зборови
Архива на записи
2018
Ноември (1)

2017
Јуни (2)
Март (1)
Јануари (2)

2016
Декември (3)
Ноември (2)
Октомври (2)
Септември (4)
Август (1)
Јули (2)
Јуни (5)
Мај (2)
Април (1)
Март (2)
Февруари (4)
Јануари (10)

2015
Декември (11)
Ноември (6)
Октомври (2)
Септември (1)
Август (1)
Јули (4)
Јуни (1)
Мај (7)
Април (2)
Март (4)
Февруари (1)
Јануари (11)

2014
Декември (6)
Ноември (6)
Октомври (2)
Септември (9)
Август (9)
Јули (5)
Јуни (13)
Мај (11)
Април (8)
Март (13)
Февруари (2)
Јануари (5)

2013
Декември (4)
Ноември (2)
Октомври (5)
Септември (4)
Август (6)
Јули (16)
Јуни (9)
Мај (5)
Април (19)
Март (15)
Февруари (13)
Јануари (14)

2012
Декември (22)
Ноември (14)
Октомври (22)
Септември (27)
Август (21)
Јули (17)
Јуни (7)
Мај (21)
Април (15)
Март (22)
Февруари (32)
Јануари (54)

2011
Декември (58)
Ноември (32)
Октомври (19)
Септември (8)
Август (4)
Јули (4)
Јуни (6)
Мај (13)
Април (4)
Март (3)
Февруари (3)
Јануари (8)

2010
Декември (15)
Ноември (17)
Октомври (5)
Септември (1)
Август (2)
Јули (3)
Јуни (4)
Мај (4)
Април (3)
Март (1)
Февруари (16)
Јануари (2)

2009
Декември (6)
Ноември (5)
Октомври (5)
Септември (4)
Август (3)
Јули (3)
Јуни (2)
Мај (6)
Април (8)
Март (6)