Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Блогови на Godiva

***
  Промовирај
Хоризонтот на некои луѓе е круг со радиус нула и уште тоа го нарекуваат точка на гледиште .....

Прочитај повеќе »
Коментари (1)  |  поени на блогот: 14
***
  Промовирај
СтатистикаПрочитај повеќе »
Коментари (3)  |  поени на блогот: 22
***
  Промовирај


Прочитај повеќе »
Коментари (5)  |  поени на блогот: 27
***
  ПромовирајПрочитај повеќе »
Коментари (6)  |  поени на блогот: 14
Da.
  Промовирај

Ако си решил да бидеш птица - тогаш летај и кога не ти се лета.

Не треба да се плашиш од нови рани.

Треба да сакаш – се да сакаш.

И уште, и посилно, и да не дозволиш ниту едно трепкање на окото да помине а да не учествуваш во овој чудесен живот.
Прочитај повеќе »
Коментари (8)  |  поени на блогот: 22
- Среќен е оној кој умее да сака -
  Промовирај

Тоа што секоја љубов во себе носи трагичност , не е причина да не се сака.


Некогаш верував дека е посебно уживање да бидеш сакан, а сам да несакаш. Сега искусив колку е мачна љубовта која ти се нуди, а неможе да се возврати.Прочитај повеќе »
Коментари (3)  |  поени на блогот: 14
Малку хумор
  Промовирај
Група жени биле на семинар за хармонија на бракот!

Секоја од нив добила задача на својот сопруг преку мобилен да му напише СМС порака дека го сака. Најдобриот одговор, требало да добие награда.

Од вратените СМС пораки.. ,,Пак ли ја удри колата„ ,,Пари ли ти требаат„ ,,Ти болна да не си“ ,,На кого сакаше да му го напишеш ова??“

Сепак ..победила пораката ..КОЈ Е ТОА??


*************


Влегува Трпе дома мртов пијан, Трпана го гледа и му вика:
– Немам зборови!
А Трпе:
– Фала богу!

***************Трпе во кафана ги прашува другарите:
– Кој се плаши од жена му нека стане?
Сите станале, само еден продолжил да седи.
– Ти бе,…


Прочитај повеќе »
Коментари (7)  |  поени на блогот: 33
***
  Промовирај


Прочитај повеќе »
Коментари (8)  |  поени на блогот: 21
Графити ...
  Промовирај
Вратете ги назад.Прочитај повеќе »
Коментари (8)  |  поени на блогот: 35
Фрази кои се употребуваат-
  Промовирај
„ Му наби рогови / рогоња и сл. „

- една од анегдотите од која потекнува оваа фраза е за некој француски Крал. Кралот, кога посебно ќе му се допаднела некоја грофица или друга дворска дама со сина крв, има обичај нејзиниот сопруг да го испрати на лов, за да во меѓувреме ја освои неговата сопруга.
Изневерениот сопруг морал обврзно, како доказ дека ја извршил кралската наредба, да донесе еленски рогови.
Затоа оние во дворецот кои знаеле за што се работи со потсмев го викале „рогоња„ или „ оној кого жената му набила рогови.„„ Му паднала секирата во медот„

- некогашното пчеларство…


Прочитај повеќе »
Коментари (6)  |  поени на блогот: 29
1  2  3  4  5  6  [»]