Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

Godiva
Поени: 2 Блог »

Блогови: нови записи

Верувајте во сопствената вредност

  Промовирај

Секое човечко битие има своја вредност. Но секој од нас гледа различно на поимот " вреднување " на
личноста. Многумина сопствената вредност ја поврзуваат со статусот што го имаат во општеството,
успехот, стекнатото материјално богатство, но штом сето тоа ќе се изгуби, автоматски ја губат и
вредноста како личности.

Од друга страна пак има луѓе без оглед на постигнатиот успех во материјалната сфера, својата
вредност ја акцентираат преку љубовта, блискоста со другите луѓе, со милоста и подготвеноста да им
помогнат на другите.

Вредноста на личноста, сопствената вредност треба да ја барате во вас, во вашата подготвеност да
се соочите…

Прочитај повеќе »
borko412: borko412
offline borko412
Коментари (1)  |  поени на блогот: 5

LETA

  Промовирај
"KOJ CUVSTVUVA PORIV DA LETA , NIKOGAS NEMA DA SE SOGLASI DA POLZI."


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

Doći ću ti ko u staroj pismi

  Промовирај

Doći ću ti ko u staroj pismi
Na konjima grive razigrane
Hoću makar na tren da se vratim
U te divne nepovratne dane

Hoću makar na tren da se vratim
U te divne nepovratne dane

Želeo bi da te mogu naći
Svu raskošnu ispod baldahina
Kako slušaš muziku od Liszta
Od Schuberta ili od Šopena

Kako slušaš muziku od Liszta
Od Schuberta ili od Šopena

Ili tiho sviraš na klaviru
Neke setne melodije naše
Il' kroz prozor gledaš u daljinu
Kako magla zaklanja salaše

Il' kroz prozor gledaš u daljinu
Kako magla zaklanja salaše

Snig će pasti i pokriti srećo
Sve nedaće ovog novog doba
Pusti'ćemo konje nek' nas nose
U sankama što dalje od groba

Pusti'ćemo konje nek' nas…Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (2)  |  поени на блогот: 5

Prijatelji?

  Промовирај
Prijatelji? Ko su zapravo prijatelji? Postoji bezbroj odgovora na ovo naizgled jednostavno pitanje.Jedni tvrde da pravi prijatelji zapravo ne postoje i da ce vam svako kad-tad zabiti noz u ledja,a drugi opet veruju da postoji pravo prijateljstvo i ljudi koji su spremni da vam pomognu i u dobru i u zlu.
Nije lako sagledati ko ti je pravi prijatelj,a ko nije u gomili ljudi,sa kojima se svakodnevno druzis. Mozes imati bezbroj drugova i dugarica,ali retki su oni pravi prijatelji koji su sa tobom kad places i kad se smEjes. Pravi prijatelj te uvjek shvata u bilo kojoj situaciji da se…

Прочитај повеќе »
kate33: jas sum vo sredinata :)
offline kate33 (43)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 7

FACELIFTING

  Промовирај
Počasti žena sebe faceliftingom za rođendan i bude sasvim zadovoljna rezultatom. Na putu doma zaustavi se u butiku, pa na izlazu upita prodavača:
- "Nadam se da Vas ne gnjavim, ali što mislite koliko godina imam?"
Prodavač odgovori:
- "35", a žena kaze:
- "Zapravo, imam 47", i sva zadovoljna izađe iz butika.
Skoči zatim do McDonaldsa i nakon što naruči jelo, upita čovjeka za kasom:
- "Nadam se da Vas ne gnjavim, ali što mislite koliko godina imam?"
Tip odgovori:
- "29". Žena kaže:
- "Zapravo, imam 47" i izađe sva sretna i zadovoljna.
Dok je na stanici…


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

Najtesko

  Промовирај

Најтешко е да го глумиш сопствениот лик…Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (3)  |  поени на блогот: 9

Песната и годините

  ПромовирајТвоите години и моите години –
Два брега,
Два камена,
Две небиднини.

Твоите години и моите години –
Твоите години во мојата мака,
Моите години во твоето срце.

Да си благословена најнепозната песно.
Нé изедначуваш во мудроста,
Нé израмнуваш во годините.
Да си благословена небиднино
Во времето што не знае за стареење.

Твоите години и моите години –
Наши години.

Ти одиш чекор по чекор,
Мака по мака
Низ моите години,
Јас одам чекор по чекор,
Мака по мака
Низ твоите години.
Нема крај и нема изодување.

Ти си во моето непостоење,
Јас во заговорот на твоите сништа.

Да си…

Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (0)  |  поени на блогот: 2

SMEENJE

  Промовирај
TIE MI SE SMEEJA STO SUM RAZLICEN OD NIV A JAS IM SE SMEEV NA NIV OTI SITE SE ISTI

Charles Bukowski


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (2)  |  поени на блогот: 14

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА МОДЕРАТОРИ

  Промовирај
Топ.мк има потреба од нови модератори.

Право на пријавување имаат сите активни топ.мк корисници.

Можете да се пријавите директно со коментар во овој блог.
Бидејќи обично корисниците на блоговите оставаат коментари од типот Супер, Екстра и тн. па за да не дојде до забуни за модератор се пријавувате со следниов коментар: САКАМ ДА БИДАМ МОДЕРАТОР.


Напомена
Не значи дека сите пријавени ќе бидат модератори, за тоа кој ќе биде модератор ќе одлучат главните модератори.

Па навалете :)


Прочитај повеќе »
save
offline save
Коментари (42)  |  поени на блогот: 89

ПРЕГРАТКА

  Промовирај

ПРЕГРАТКИТЕ СЕ СОЗДАДЕНИ ЗА ДА ЗНАЕ НЕКОЈ ДЕКА ГО САКАТЕ, ПРИТОА ДА НЕ МОРА БАШ НИШТО ДА КАЖЕТЕ
Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (2)  |  поени на блогот: 16
[-10]  [«]  1  2  3  ...  48  49  50  51  52  ...  98  99  100  [»]