Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

Godiva
Поени: 2 Блог »

Блогови: нови записи

УСЛОВНО КАФЕ

  ПромовирајПрочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (1)  |  поени на блогот: 12

STRAV

  Промовирај
Čovjek vodi ljubav sa ljubavnicom. Lud'lo. Sve se trese. Otvaraju se vrata - ulazi njen muž - 2 metra - težak, 130kg. Hvata nesretnika za nogu i vrat, iznosi ga na terasu i baca sa 14-tog sprata. Čovjek dok pada razmišlja:
- "Konju jedan koji ti je ku*ac ovo trebalo - imam super ženu, djecu, kola, platu..."
Dole prolazi traktor i vuče prikolicu sa sijenom i čovjek - tras - pada na sijeno. Ustaje - otresa ono sijeno sa sebe i kaže:
- "E, što ja serem kad se uplašim."


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 11

ЗАМОК

  Промовирај
"Ке изгубиш нешто што всушност никогаш и не си го имал. И се прашуваш зашто толку боли ?
Иронија. Никогаш во потполност не ти припаѓало, а се чуствуаваш како некој нагло дека го изстргнал тоа од тебе, и почнува да те болат прекинатите соништа и почнуваш да го бараш кривецот за срушениот замок од сопствените илузии.
Се плашиш дури и себеси дека ти си единствениот кривец, затоа што си дозволил да ти се подвлече нешто под кожата што било изгубено и пред да ти се добижи и да го допреш.


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

Мирни утрински мисли

  Промовирај

Сега увидувам: Да губиш е страшно само додека не загубиш се,

зашто да губиш малку - тоа носи тага и солзи;

и се додека можеме со преостанатото да ја премеруваме големината на загубеното тешко ни е,

но кога еднаш ќе загубиме се, чувствуваме леснотија која нема име,

зошто тоа е леснотијата од преголемата болка.

- Лесен сум, лесен да полетам!

Се што е загубено е повторно во мојата свест,

само без тежината и горчината на земските нешта;

јас повторно го имам се она што го загубив,

преобразено и разубавено - во сеќавањата.

И уште нешто:

Јас ја имам големата слобода…

Прочитај повеќе »
borko412: borko412
offline borko412
Коментари (0)  |  поени на блогот: 3

Постои ли вистинска и искрена љубов?

  Промовирај

Љубовта е темелот на нашето постоење овде на Земјата.
Дали и колку од вас го делат истото мислење?

Некои луѓе ќе се согласат дека сепак таа постои, други пак категорично ќе одречат и ќе кажат дека
во денешното време е изгасната надежта за нејзиното постоење, кога живееме во свет каде што
царуваат себичноста, омразата, суетата, свет во кој се исчезнати сите духовни добра и каде што
нивното место целосно го заземаат материјалните работи кои што никогаш не ни се доволни за да ја
" изгаснеме својата жед."

Ќе речам дека ни едните ниту другите не се во право.

Зошто?
Затоа…

Прочитај повеќе »
borko412
offline borko412
Коментари (6)  |  поени на блогот: 34

УСПЕХ

  Промовирај
ЗА ДА УСПЕЕТЕ ВО ЖИВОТОТ, МОРАТЕ ДА БИДЕТЕ СПРЕМНИ ВО СЕКОЈ МОМЕНТ ДА ГО ЖРТВУВАТЕ ОНА ШТО СТЕ ЗА ОНА ШТО БИ МОЖЕЛЕ ДА СТАНЕТЕ НЕКОГАШ

Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

SAMOTIJA

  Промовирај
Ne treba se plašiti samoće. Ona je plemenita, ona je deo našeg života, baš kao i okupljanje. Ali nju ne može svako da izdrži! Ona nije za slabe, koji neprestano moraju da budu okruženi drugima da bi zaboravili koliko su slabi. I ne može svako iz svoje samoće, poput školjke, oblikovati biser i pokloniti ga drugima. Jer, poznato je: ne pravi svaka školjka biser. Najveći broj njih služi samo za jelo.......

Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 5

ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА

  Промовирај

ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА:

Шефот: Имаш 50 цигли во авион...Фрлаш една ...колку ти остануваат?
Кандидатот: 49
Шефот: Како во три потези ќе ставиш слон во фрижидер?
Кандидатот: Отворам фрижидерот,го ставам слонот внатре,го затворам фрижидерот.
Шефот: Како во 4 потези ќе ставиш жирафа во фрижидер?
Кандидатот: Отворам фрижидерот,го вадам слонот,ја ставам жирафата,го затворам фрижидерот.
Шефот: Лавот слави роденден,дали сите животни се присутни на забавата?
Кандидатот: Не,жирафата е уште во фрижидерот.
Шефот: Како баба ќе помине река полна со крокодили?
Кандидатот: Лесно,само ќе преплива бидејќи крокодилите се на роденден кај лавот!
Шефот: На крајот,бабата умира...зошто?
Кандидатот: Се удавила...?
Шефот: Грешно! Ја погодила циглата од авионот! СЛЕДНИОТ!!! :)))Прочитај повеќе »
tashovtoni
offline tashovtoni (49)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 9

ЛОТАРИЈА

  Промовирај
Трпана си доаѓа дома со нови обетки. Трпе ја прашува:
- Од кај ти се?
- Ги добив на лотарија.
После некое време пак:
- Од кај ти се обетките?
- Ти реков ги добив на лотарија.
После 2 недели, Трпана си доаѓа дома со 2 карти за одмор во Шпанија. Трпе пак ја прашува:
- Од кај ти се картите?
- Ги добив на лотарија.
Во Шпанија Трпе лежи на плажата и и довикува на Трпана која е во водата:
- Трпано, излези од водата, ќе ти настине лотаријата!


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 7

Кафе диеата: Здрав начин за слабеење и продолжување на животот

  Промовирај
Научниците скоро секоја недела вадат нови факти за кафето. Иако во минатото бевме претрупани со опасностите од овој омилен пијалак, сега работите целосно се сменети. Зачестените испитувања и обемните студии откриваат низа предности кои ги нуди овој црн пијалак.


kafe70.jpgПрочитај повеќе »
evropeec: jas
offline evropeec
Коментари (0)  |  поени на блогот: 5
[-10]  [«]  1  2  3  ...  48  49  50  51  52  ...  97  98  99  100  [»]