Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

Godiva
Поени: 2 Блог »

Блогови: нови записи

Molimo se za Bosnu i Srbiju

  ПромовирајПрочитај повеќе »
Beasts
offline Beasts (29)
Коментари (3)  |  поени на блогот: 23

каде да се донира помош за граѓаните на Србија и БИХ

  ПромовирајПрочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (2)  |  поени на блогот: 10

Како да препознаете генетски модифицирана храна во продавниците и на пазарите?

  Промовирај


Засега нема вистински начин и универзално решение туку треба да се потпреме на својот здрав разум, логика и инстинкт, како и на сопственото истражување за добавувачите на суровини, производителите на храна и информирањето преку медиумите.
Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

за свекрвите

  Промовирај
Човекот креира за да им се восхитува на своите креации. Ако ова го разбереме, тогаш ќе разбереме колку луѓето страдаат кога ќе се почувствуваат неспособни да создаваат нови креации. Луѓето што престанале да креираат единствено што можат да направат е да се вклештат во својата последна убава креација, и да ја држат, за да имаат на што да се восхитуваат.

Во светот, вообичаено, мажот и жената живеат во просечен брак, а просечните бракови, најчесто, се смртно здодевни. Партнерите во нив обично се доволно мрзеливи да смислуваат меѓусебни игри, надвор од играта на одгледување на децата, која и онака, повеќе или помалку,…Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (1)  |  поени на блогот: 3

СРЕЌА

  Промовирај


Кога моите генерациски пријатели ќе ме прашаат зошто не се дружам со нив, мојот одговор е дека се досадни затоа што постојано се жалат и не им чинат: жените, децата, државата, светот, денешното време, а носталгични се за минатото во кое според критериумите за добро и лошо, се им беше полошо.

Единственото подобро е што тие тогаш беа млади и ја имаа животната енергија која денес ја немаат, иако таа енергија не секогаш зависи од возраста.

Среќата како и љубовта се емотивни состојби кои сеуште недоволно ги разбираме и тие сигрно не се условени од политичката партија на власт, од…


Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (0)  |  поени на блогот: 2

НЕВЕРНА ЖЕНА

  Промовирај
НЕВЕРНА ЖЕНА
Федерико Гарсија Лорка (1898-1936)

Ја поведов на реката
мислејќи девица е
но мажена таа беше.

Тука, во ноќта на Св Јаков,
Како по договор
фенерите згаснаа,
светулките засветеа.
По последните куќи
ги допрев нејзините гради сонни,
и тие расцветаа
како шила на зумбул нежен.
Слушав како шушка
штирканото здолниште нејно,
како парче свила
десет остри ками што го сечат.
Без сребрен сјај во крошните
гледав дрвјата како раснат.
Лаеше хоризонтот на кучиња
во далечината над реката.

Минавме крај капини
трње и трска зелена.
На земјата под нејзината пунџа
се направи вдлабнатинa.
Јас ја одврзав вратоврската,
таа го симна велот…


Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (1)  |  поени на блогот: 8

личности ...

  Промовирај
Во животот не ти требаат личности на кои не им требаш,Бог го создал мажот посилен од жената за да може да ја чува, а не да ја повредува!!!

Прочитај повеќе »
djoro
offline djoro (44)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 10

???

  Промовирај
Кога си на врвот сите се држат за тебе .. но кога се давиш .. сите се во чамец и веќе не им е гајле што ти тонеш....

Прочитај повеќе »
djoro
offline djoro (44)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 10

ОД МИЧУРИН ПРЕКУ ХИМАЛАИТЕ И УШТЕ ПОДАЛЕКУ...

  Промовирај

Никој не помисли дека ќе биде лесно, и можам да потврдам дека не е. Многу пати тешките моменти од ова патување ме натераа да потклекнам, мисли кои ми кажуваа дека е доста "до тука стигна и тоа е добро". Но, нема да биде така.
Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (2)  |  поени на блогот: 22
[-10]  [«]  1  2  3  ...  48  49  50  51  52  ...  98  99  100  [»]  [+10]