Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

Godiva
Поени: 2 Блог »

Блогови: нови записи

Dali ima dvojkqa koja posakuva iskrena ljubov?

  Промовирај
Sega i samo sega ovaa iskrena poraka koja ja ispisuvam od dlabocinite na iskrenosta na dusata dokolku nekoja osameni i iskrena devojka koja najprvin posakuva iskren prijatel i saka da bide navistina iskrena pod hitno odma i sega neka m ipisi . Ponataka koga ke se zaoznaeme ke resavame vzaemno i so vistinska pocit eden kon drug sto ponataka !

Прочитај повеќе »
ajogalb
offline ajogalb (31)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 4

Зајди, зајди

  Промовирај

Зајди, зајди

Зајди, зајди јасно сонце,
зајди помрачи се,
и ти јасна ле месечино,
бегај удави се.

Црнеј горо, црнеј сестро,
двата да црнејме,
ти за твојте лисја ле горо,
јас за мојта младост.

Твојте лисја горо сестро,
пак ќе ти се вратат,
а мојата младост ле горо,
нема да се врати.

Srpski

Zađi, zađi

Zađi, zađi sjajno sunce,
Zađi, pomrači se
I ti jasna mesečino
beži, udavi se

Tužna šumo, tužna sestro,
hajde da tugujemo zajedno
Ti – za tvojim lišćem šumo
Ja – za svojom mladošću

Tvoje lišće šumo – sestro
će se tebi vratiti
Moja mladost, šumo – sestro,
vratiti se neće.

English Translation

Set, Set

Set, set bright sun,
Set, blackout

And you clear moonlight too
Run away, drown yourself

Sad forest, sad sister,
Let’s be sad together
You- for your…Прочитај повеќе »
Cobra-Lucky
offline Cobra-Lucky
Коментари (3)  |  поени на блогот: 11

Take me there

  Промовирај
Take me there, I brought you here.
'Be careful what you wish for'
Take me there where I can find inspiration, yes I brought you here.
Your wish my command, whispers the life itself.
Be careful who you trust, and be careful what you wish for.Stand strong.and hope for the best.The path to the ocean goes through the riverside, once you get to the ocean you wil admire the beauty of the riverside.Enjoy every moment until in your life, only like this you can survive


Прочитај повеќе »
Theodorpetkovsk
offline Theodorpetkovsk (22)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

Tamu

  Промовирај
Tamu, odvedi me tamu Od kade pticite ne se vrakjaat Tamu, kade bolkata se meri vo sol Sol na rana, solna rana. Tamu kade sudbinata e nepredvidliva Kade kosmarot e rajot sto go zivees Na ostrov kade talkaat dusi vo potraga po nepovratna ljubov I doverba...

Прочитај повеќе »
Theodorpetkovsk
offline Theodorpetkovsk (22)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 2

Те сонив

  Промовирај
Те сонив Со нив Во градот мој роден Се сонив себе со тебе Само во иднината Во нашиот град Како сите плачат Од нашиот град Како ретко кој се смее Во нашиот град Како некој да не протерал Од нашиот град. Нашиот град е кошмар. Се разбудив и си реков, нашиот град само за викенд. Станав турист во роден град. Никогаш може ни не бев од таму. Те сонив. Со нив. Насмеана и весела. Некаде во иднината. Некаде во минатото. Блиску до мојата адреса по пасош. Адреса непосетена. Адреса полна немир и крв. Адреса полна гнев и пекол. Адреса полна…

Прочитај повеќе »
Theodorpetkovsk
offline Theodorpetkovsk (22)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 2

Вистина

  Промовирај
Колку и да е болна, треба да се кажува
колку и да е сурова, треба да се знае
колку и да е тешко, треба да се признае
колку и да е невозможно, треба да се проба

за мене, не за друго
за мене, нели сум ти пријател
за мене, нели ме сакаш
за мене, кој друг ако не за мене

т.е знаеш ли што е тоа вистина пред се
знаеш ли како изгледа тоа нешто
си го применила ли тоа некогаш
или ти си само еден обичен лицемер.

Прочитај повеќе »
Silence: :)
offline Silence
Коментари (1)  |  поени на блогот: 9

Нe се грижи

  Промовирај
Нe се грижи за мене доволно сум стар за тоа не се грижи за себе остај го тоа на огледалото Не се грижи за утрешниот ден тој самиот нака се грижи за тоа не се грижи што ќе јадеш птиците не се грижат а пак никогаш не се гладни не се грижи што ќе облечеш цвечињата се поубави од кралот а тие не се грижат за изгледот И на крајот запамти... Не се грижи се за малите работи, сите работи во животот се мали.

Прочитај повеќе »
Silence
offline Silence
Коментари (1)  |  поени на блогот: 6

Подај ми рака...

  Промовирај
...и следи ме. -Каде? -Во непознатото, зарем важно ли е? Се’ додека ја имам твојата рака... -Но мене ми е важно, потребна ми е сигурност! -Те држам до себе, има ли поголема сигурност од тоа? -Не, не, не ме разбираш! Верувам дека ме штитиш од околината, од надворешниот свет, но потребна ми е поинаква сигурност, поинаква заштита. -Поинаква заштита? Љубов, го имаме светот на дланка, од што сакаш заштита!? -Од тебе...

Прочитај повеќе »
Silence
offline Silence
Коментари (1)  |  поени на блогот: 9

Замина...

  Промовирај
Замина тивко, и пустош остави,
зад него непробоен ѕид постави.
Роза подарена, искина на две,
реши таа да стави крај на се’.

Со солзи ја пратеше, и убиствен молк,
а во него владееше глад како на волк.
Сакаше да се стрча, да ја гушне силно,
да ја погали по образот, да ја бакне милно.

А сепак таа продолжи, не гледајќи назад,
а него само продолжија морници да го лазат.
Ќе се врати ли таа некогаш сакаше да знае,
ил го остави вечно за минатото да се кае...

Прочитај повеќе »
Silence
offline Silence
Коментари (0)  |  поени на блогот: 4

Занес...

  Промовирај
 Се појави без глас, од никаде... А веќе си во мене, насекаде... Во глава, во мисли, во спомен, во слатки моменти од секој домен. Ми остави насмевка налик принцеза, и кроток поглед од кој се ежам. Допир од кој искрена стремеж блеска, во дневни мечти и вечерна треска. Направи и во магија да верувам, во слаткоречивоста твоја да поверувам, да се надевам на довековна идила, и кристална љубов од бајки со крила. Овој силен занес кон тебе ме носи, пркосејќи и' на реалноста, ја коси. Го наоѓа патот кој води кон тебе, зашто само таму се пронаоѓам себе.

Прочитај повеќе »
Silence
offline Silence
Коментари (2)  |  поени на блогот: 5
[«]  1  2  3  4  ...  48  49  50  51  52  ...  98  99  100  [»]  [+10]