Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

Godiva
Поени: 6 Блог »
foerbah
Поени: 3 Блог »

Блогови: нови записи

Дон Кихот или Сам против сите...

  Промовирај
Кога синот (ќерката) не го гледаш со денови или не се појавува да те поздрави и да ти каже добар ден или догледање.
Кога прв братучед не те кани на свадба на неговиот син - твој внук и тоа му се случува веќе втор пат. Кога први братучеди не си ги видел по десет години и почнуваш да ги гледаш само по погреби.
Кога некој што си мислел дека ти е најдобар пријател ќе те навреди без да ти се извини.
Кога соседите отворено или затскриено работат против тебе (нив кој ги е..)
Кога остануваш речиси сам. Тогаш се прашуваш вреди ли да се…

Прочитај повеќе »
DjoleMk
offline DjoleMk (30)
Коментари (4)  |  поени на блогот: 18

Ljubov i Dusa

  Промовирај

...Svijet je postojao prije ljudi, postojaće i poslije ljudi. Ali,šta se to nas tiče ? Neka o tome brinu bića koja ce tada živjeti.Mi svoju brigu ne možemo prepustiti nikome , i moramo se učiti moći ljubavi , da od života ne stvorimo mučilište.

Što se tiče duše , i on je mislio o tome , jer se teško oteti strahu i nespokojstvu zbog kratkog života i zbog nestanka u nepoznatoj tami večnosti. I razmisljajuci,ucinilo mu se da postojeći red čovjekovog rasta i razvitka nije pravedan.Čovjek se radja kao nevino dijete , koje ne zna ništa o sebi , o svijetu…


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (1)  |  поени на блогот: 4

ЧУДНО ПИСМО СТИГНАЛО ВО ИНДИЈА

  Промовирај


Едно чудно писмо пристигнало во Индија ,напишано на неразбирлив јазик за индијците.Но Индија е голема земја и веднаш се нашол тумач кој го растумачил.писмото. Писмото било испратено до некој си Субрата . Кој е ,Господ знае, а во него пишувало:

Драги брате Субрата, по срце и душа , а богами и по табиет! Многу не натажи веста кога разбравме дека си во тешки гајлина ,и еве кај нас се слушнаа и гласови дека дури сакале во апс да те стават, оти тамошните власти те зеле на заб и те гонат за некој ситен криминал од 4-5 милијарди долари.!?Тоа…Прочитај повеќе »
GraorMK
offline GraorMK (66)
Коментари (3)  |  поени на блогот: 7

ЛЕСНО Е

  Промовирај

ЛЕСНО Е ДА СЕ ОТИДЕ. ТЕШКО Е ДА НАЈДЕШ НЕКОГО ЗАРАДИ КОГО ВРЕДИ ДА СЕ ОСТАНЕ


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 6

ЖАЛ МИ Е

  Промовирај


СТИГНА ПРОЛЕТТА....ЖАЛ МИ Е ЗА СИТЕ ОНИЕ НА КОИ ТОА НЕ ИМ Е ВАЖНО...


Прочитај повеќе »
lastovica
offline lastovica (49)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

Нешто од приватноста

  Промовирај
И двајцата ги сакавме ѕвездите. Јас уживав
под ѕвезденото небо. Можев со саати да
гледам во нив, да им се исповедам да ги
пребројувам по 100 пати и да заспивам со
нив...Ѕвездите… тие мали точки на небото беа
причината поради која бевме заедно...Тие не
споија тие и не разделија:( Додека бевме
заедно тие не караа и тие не смируваа...
Понекогаш ни недостигаа, а понекогаш ни ја
нарушуваа интимата...Ѕвездите тие се “виновни” и виновни за нас...Таа ги сакаше ѕвездите на тв екраните... Со
саати гледаше во нив, мечтаеше за нив и
сакаше да биде како нив. И стана (барем така
мисли)Случајно или не, денес ги презирам
работите што ги сакав,…


Прочитај повеќе »
evropeec: jas
offline evropeec
Коментари (2)  |  поени на блогот: 8

Очигледна настава во тридимензионален простор

  Промовирај

Сака да излегува од влада? Молам! Ене му ја вратата. Сака пак во шума? Молам, нека проба! Сосе НАТО. Додуша, колку што му сече, тој и би пробал, ама сметките ги прават оние во Брисел

Кога би била романтичар како научничко-интелектуално-експертската двојка Малески, надворешнополитичкиот активизам на европските функционери на просторот на Балканот би го толкувала како и тие. Како потфат инспириран од возвишениот дух и најблагородни побуди на најквалитетните примероци на човековиот род. Ама не сум. Па растрчаноста, наместената простосрдечност и добронамерност ги доживувам како нужност во временски теснец. Изнудена, се…Прочитај повеќе »
KRUSHOO
offline KRUSHOO
Коментари (5)  |  поени на блогот: 8

нешто за љубовта

  Промовирај
Љубовта не се едначи со љубомора. Љубомората обично прикажува едно несигурно и несозреано срце.

Љубовта ќе каже: Те сакам, сакам да ти подарам.
Себичноста ќе каже: Те сакам, те поседувам.

И на крај, љубовта простува. Таа ги заборава минатите неуспеси и гревови.

"Љубовта се раѓа од љубопитност, а трае од навика.Прочитај повеќе »
alekk
offline alekk (34)
Коментари (0)  |  поени на блогот: 0

Трпение

  Промовирај


Некој студент правел интервју со банкар-милионер:

- Која е тајната на вашиот успех?

- Трпение, пријателе, трпение.

- Но, јас можам да набројам илјада нешта, за кои што трпението е апсолутно бескорисно.

- На пример?

- Да носиш вода во решето...

- Не сте во право, просто треба трпеливо да ја дочекате зимата.


Трпението, љубезноста, радоста, добрата воља, среќата мудроста и разбирањето се особини кои
никогаш не стареат. Негувајте ги и ќе останете млади со душа и телото.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Никогаш не се откажувај.

дури и кога уморот се чувствува,
дури и кога ќе се сопнеш,
дури и кога очите те горат,
дури и кога твоите напори те игнорираат,
дури…

Прочитај повеќе »
borko412: borko412
offline borko412
Коментари (4)  |  поени на блогот: 19
[-10]  [«]  1  2  3  ...  48  49  50  51  52  ...  98  99  100