Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се
Блогови на KRUSHOO
Порака на денот - 16 ноември

Првата лекција што би требало да ја научиш во животот е да сакаш.Љубовта е толку силна што ништо не може да ја скрши,но истовремено е и неопиплива.Можеш да ја препознаеш,можеш да ја почувствуваш,но не можеш да ја фатиш и ако се обидеш,таа ќе ти се лизне како жива.Љубовта не може да се поседува,таа е слободна како ветер и оди каде што сака.Движи се со неа.Љубовта е единство и целост.Љубовта не знае за ограничувања и пречки.Со љубовта доаѓа слободата.Стравот е тој што ја ограничува и оковува душата,а љубовта ги кине оковите.Љубовта ги отвора сите врати,ги менува животите,ги топи најтврдите срца.Љубовта е креатривна,гради,создава убавина,хармонија.единство.Таа работи за нешто,никогаш против нешто.Љубовта носи огромна радост што не може да се спречи.Таа игра и пее низ животот.Има ли љубов во твоето срце?Љубов за другите?Таа почнува во тебе и се излева кон сите...


 
Интересно
позитивни гласови: 2  |  негативни гласови: 0

Напиши коментар:

A za ponedelnik?
#1, 25.11.2018 - 13:12
 

Корисник
offline
offline KRUSHOO
Македонија, Македонија, КрушевоБлогови: Клучни зборови
нема клучни зборови
Архива на записи
2018
Ноември (1)

2017
Јуни (2)
Март (1)
Јануари (2)

2016
Декември (3)
Ноември (2)
Октомври (2)
Септември (4)
Август (1)
Јули (2)
Јуни (5)
Мај (2)
Април (1)
Март (2)
Февруари (4)
Јануари (10)

2015
Декември (11)
Ноември (6)
Октомври (2)
Септември (1)
Август (1)
Јули (4)
Јуни (1)
Мај (7)
Април (2)
Март (4)
Февруари (1)
Јануари (11)

2014
Декември (6)
Ноември (6)
Октомври (2)
Септември (9)
Август (9)
Јули (5)
Јуни (13)
Мај (11)
Април (8)
Март (13)
Февруари (2)
Јануари (5)

2013
Декември (4)
Ноември (2)
Октомври (5)
Септември (4)
Август (6)
Јули (16)
Јуни (9)
Мај (5)
Април (19)
Март (15)
Февруари (13)
Јануари (14)

2012
Декември (22)
Ноември (14)
Октомври (22)
Септември (27)
Август (21)
Јули (17)
Јуни (7)
Мај (21)
Април (15)
Март (22)
Февруари (32)
Јануари (54)

2011
Декември (58)
Ноември (32)
Октомври (19)
Септември (8)
Август (4)
Јули (4)
Јуни (6)
Мај (13)
Април (4)
Март (3)
Февруари (3)
Јануари (8)

2010
Декември (15)
Ноември (17)
Октомври (5)
Септември (1)
Август (2)
Јули (3)
Јуни (4)
Мај (4)
Април (3)
Март (1)
Февруари (16)
Јануари (2)

2009
Декември (6)
Ноември (5)
Октомври (5)
Септември (4)
Август (3)
Јули (3)
Јуни (2)
Мај (6)
Април (8)
Март (6)