Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се
Блогови на Elisabeth
Природата дарува љубов, живот, убавина и задоволства за нашата душа и мил поглед за нашите очи. Сепак за да ја имаме убава природата треба да ја чуваме и негуваме, да ја штитиме и да не ја уништуваме. Таа бара љубов и внимание, а ни возвраќа со чист воздух и здрава животна средина.
Природата е повредена ако кон неа се однесуваме несовесно, фрламе отпадоци насекаде, ги уништуваме дрвјата и зеленилото, ги загадуваме реките и езерата. Во современиот свет на брза технологија на многу фабрики и милиони автомобили, природата е загрозена. Но таа се бори со сите зла и ни дарува чист воздух. Непланираното сечење на шумите и многубројни пожари го уништуваат зелениот појас на природата. Затоа треба да ги негуваме младите дрвца, да ги пошумуваме голите ридови. Природата секогаш ни порачува да ја чуваме, да не ја загадуваме, затоа што таа мисли на нас и на идните генерации. Чистите и бистри реки, езера се здрава средина на водениот свет, но и на нас- луѓето.
Природата треба да се чува за да не опкружува убавина од шуми,цвеќиња,
Rezultat slika za цвеќиња
бистри реки и чиста здрава околина. Убаво е кога ке одиме во прошетка и ќе видеме разеленети дрвја, расцутени цвекиња, бујна зелена трева и животни кои разиграно трчат низ убавините на природата. Птиците пеат низ разгрaнетите дрвја, а милиони пчелки да збираат мед од цвет на цвет, пеперутки ви кралски бои да латаат низ ливадите, таа е убавината на природата. Ние сме дел од неа, таа не опкружува и заедно со нас живee, расте и умира.

Rezultat slika za prirodne lepote Ohridsko jezero
Rezultat slika za prirodne lepote Ohridsko jezero
Srodna slika
Rezultat slika za prirodne lepote Ohridsko jezero

Клучни зборови:

 
Интересно
позитивни гласови: 4  |  негативни гласови: 0

Напиши коментар:

Ah taa priroda, toj nepresusen izvor na zivot... ke ja socuvame li?
prekrasen blog, ti blagodaram Beti !
#2, 27.11.2017 - 18:15
Hvala .. tebi dragi prijatelju ..ja obozavam prirodu , sve sto je lepo pozitivno i daje smisao zivotu..nasa majka planeta Zemlja nam je podarila tolike lepote.. mada mnogi ljudi su slepi i ne vide to vec narusavaju harmoniju zivota planete pa i ljudi nazalost..mora se mnogo vise raditi na zastiti zivotne sredine.
27.11.2017 - 19:28
Divan blog
#1, 21.11.2017 - 15:51
Hvala, znas da ja obozavam prirodu
21.11.2017 - 16:05