Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се
Блогови на lavanda

Дел по дел,слој по слој
како лушпи од кромид
одвоени со нежни фини мембрани,
така се двои,така се листа
женската душа
таинствена,
така се отвора
ако ја допреш,
ако ја стоплиш,
ако ја разгалиш.

Однадвор завиткана во тврда лушпа,
недопирлива,недостижна,
ако и пријдеш нежно
ќе се разголи дел по дел,слој по слој
ќе дојдеш до кревкото,до најнежното
до најмекото,она скриеното,
она женственото. 
Интересно
позитивни гласови: 8  |  негативни гласови: 0

Напиши коментар:

Berina (25)
#7, 06.02.2017 - 09:07
Pacifist (37)
Vo sekoja zena se krie i angel nebesen i vesterka na metla.Od nas mazite zavisi kogo od ovie dve ke razbudime...
#6, 05.01.2017 - 18:29
ergen41 (43)
ААААААААААА ЈАС НЕ ЗНАЕВ ДЕКА ТРЕБАЛО НЕЖНО ДА И ПРИЈДЕШ НА СЕКОЈА ЖЕНА(ке иподариш прст ке ти ја земе и раката и умот)без жена е тешко со неа уште потешко.
#5, 19.09.2016 - 08:41
tesko koj ce razbere
19.09.2016 - 09:04
DjoleMk (29)
кога сме кај слоевите деновиве силом прилике ја потпевнувам „зелката има кошули 300“ споредбата со кромидот повеќе ви лежи заради солзите што тој ги предизвикува ако кошулата се сече
#4, 19.09.2016 - 01:25
mnogu ubavo kazano
#3, 18.09.2016 - 23:44
... и тешко кој ќе разбере.

Преубаво.
#2, 18.09.2016 - 21:24
#1, 18.09.2016 - 15:20
 

Блогови: Клучни зборови
нема клучни зборови