Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се
Блогови на dimiskovska
Ми недостига времето кога бев дете,ми недостига онаа вистинската радост, вистинската насмевка и детските игри на улица,она време кога преовладуваше Љубовта,искреноста и вистинското другарство.
До кај стасавме денес се прашувам?Времето лета годините поминуваат како минута да се,се се испомеша толку работи се сменија.....
Денес се помалку има пријатели,повеќето се непријатели со маски на лицата кои талкаат по вашиот живот од некоја корист за нив,никој не е тука да ти помогне кога ти треба,сите земаат и бегаат и се прашувам до кога вака?
Повеќето се мешаат во туѓите животи,лагата ја претвораат во вистина а вистината ја убиваат,повеќето сакаат да бидат судии за нечиј живот,а нив не даваат да им се суди.... смешна работа .
Денес да бидеш човек пред се значи да си секогаш чекор пред другите,да правиш добро и да се тргаш од злото!!!
Ако лугето во околината не се како што треба,немораш и ти да бидеш како нив,тие никогаш нема да се изменат затоа што човек со душа и чувства се раѓа,тоа не се учи нити пак може да се купи.
Каков си таков биди си до крај,но едно запомти пред се биди Човек !!!


 
Интересно
позитивни гласови: 5  |  негативни гласови: 0

Напиши коментар:

Nice
#3, 06.01.2017 - 08:14
ubavo napisano,sekoja ti cest... Ali toa e toa, vistinata e taa!
#2, 04.09.2013 - 20:36
djoro (43)
#1, 03.09.2013 - 23:46
 

Корисник
offline
offline dimiskovska (33)
Македонија, Македонија, СкопјеБлогови: Клучни зборови
нема клучни зборови