Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

tashovtoni
Поени: 15 Блог »
Elisabeth
Поени: 3 Блог »
Godiva
Поени: 2 Блог »

Блогови: нови записи

Ана Ивановиќ ..прими наградата „Beauty Idol“

  Промовирај
Ана Ивановиќ беше почесна гостинка на доделувањето на наградите „Gala Spa“ во Баден-Баден, Германија. 29-годишната Србинка зачекори на свеченоста во елегантен розов фустан.

Убавата тенисерка се закити со наградата „Beauty Idol“, поради тоа што е поим за природна убавина во комбинација со атлетика и елеганција, а и затоа што се смета за инспиративна и хумана личност.

Ана ИвановиќПрочитај повеќе »
Andjelija
offline Andjelija (46)
Коментари (2)  |  поени на блогот: 11

Cрцето...

  Промовирај
Слика


Прочитај повеќе »
Elisabeth
offline Elisabeth
Коментари (4)  |  поени на блогот: 25

Љубовта...

  ПромовирајПрочитај повеќе »
Elisabeth
offline Elisabeth
Коментари (3)  |  поени на блогот: 15

Was it worth it?

  Промовирај

Sometimes people come into your life & you know right away that they were meant to be there, to serve some sort of purpose, teach you a lesson, or help you figure out who you are & or who you want to become You never know who these people may be (possibly your roommate, neighbor, professor, long lost friend, lover, or even a complete stranger), but when you lock eyes with them, you know at the very moment that they will affect your life in some profound way.
and sometime things will happen to you that may seem horrible, painful,…


Прочитај повеќе »
Elisabeth
offline Elisabeth
Коментари (0)  |  поени на блогот: 9

Видови на бакнежи кои морате да ги пробате

  Промовирај
26.03.2013 | 00:31
Извор: Tочка

Доколку мислевте дека знаете се за бакнежите, веројатно грешите, а во продолжение погледнете го списокот од дваесет видови на бакнежи кои што би требало да ги пробате со вашите најсакани.
Бакнувањето е првата и најдобрата активност која што луѓето можат да ја прават со усните! Веројатно нема човек кој не сака да се бакнува, а бакнежите во текот на историјата имале различно значење, па токму затоа, и ден денес постојат најразлични теории за тоа како бакнежот настанал.


Прочитај повеќе »
dholidej: во мал парк
offline dholidej
Коментари (0)  |  поени на блогот: 8

Блог само за љубителите на шахот

  Промовирај
Мислам дека оваа ми е една од најубавите комбинации барем во последните 3 години. Можеби и најдобра ако е во прашање брзопотезни партии каде и двајцата играчи имаат само 3 минути за цела партија:
Партијата е играна преку интернет ( фејзбук ). Мојот противник е со бели фигури и има ник cindykato10, еве како се одвиваше партијата ( во заграда е времето кое го истрошил играчот за тој потез );
1. d4 (0,7), e6 (1,4)
2. c4 (1,8) , d5 (0,4)
3. Sc3 (1,8), Sf6 (1,7)
4. Lg5 (1,8), Le7 (2,0)
5. e3 (0,8), dc (2,4)
6. Lc4 (1,8), c5 (1,2)
7. Sf3 (1,7), cd (1,9)
8. ed (0,9),…

Прочитај повеќе »
dholidej
offline dholidej
Коментари (0)  |  поени на блогот: 8

Умилкување..

  Промовирај
Ќе ги поткупам сите човечки сетила и патила.
Сите светлосни преѓи пресијазол ќе ги врзам,
сите денови и ноќи на својот почеток ќе ги вратам,
ќе ти дадам се што е солено и молено
само да ме сакаш.

Ќе спијам во движење, сенката своја ќе ја прескокам
ќе ги затнам сите извори, се што гори ќе отворам.
Ќе направам да не се знае кај е лево и десно,
ќе ти наберам ѕвезди, ќе ти влепам шлаканица
само да ме сакаш.

Ќе ги шпионирам сите крадци на твоите часови.
Ќе ги исфрлам од употреба страните на светот
и светот, по црна ноќ, одмижанка ќе го истрчам
и ќе те фалам и кудам под…


Прочитај повеќе »
Elisabeth
offline Elisabeth
Коментари (4)  |  поени на блогот: 13

Никола Тесла ..

  Промовирај
„Кога зборуваме за човекот, мислиме на целото човештво. Иако сме слободни сами да размислуваме и дејствуваме, ние сме поврзани со нераскинливи врски, исто како ѕвездите на небото. Ние тие врски не ги гледаме, но ги чувствуваме. Ќе го повредам прстот и тоа ме боли, тој прст е дел од мене. Зарем тоа не покажува дека секој од нас е само еден дел од целината?“
- Никола Тесла
Сродна слика


Прочитај повеќе »
Elisabeth
offline Elisabeth
Коментари (3)  |  поени на блогот: 20
1  2  3  ...  48  49  50  51  52  ...  98  99  100  [»]  [+10]