Избегај од досадата, забавувај се со нас

Регистрирај се

Најдобри блогери во последните 7 дена:

Godiva
Поени: 21 Блог »
lavanda
Поени: 14 Блог »

Блогови: нови записи

Малку хумор

  Промовирај
Група жени биле на семинар за хармонија на бракот!

Секоја од нив добила задача на својот сопруг преку мобилен да му напише СМС порака дека го сака. Најдобриот одговор, требало да добие награда.

Од вратените СМС пораки.. ,,Пак ли ја удри колата„ ,,Пари ли ти требаат„ ,,Ти болна да не си“ ,,На кого сакаше да му го напишеш ова??“

Сепак ..победила пораката ..КОЈ Е ТОА??


*************


Влегува Трпе дома мртов пијан, Трпана го гледа и му вика:
– Немам зборови!
А Трпе:
– Фала богу!

***************Трпе во кафана ги прашува другарите:
– Кој се плаши од жена му нека стане?
Сите станале, само еден продолжил да седи.
– Ти бе,…


Прочитај повеќе »
Godiva: Touching
offline Godiva
Коментари (5)  |  поени на блогот: 21

НЕ СЕ ОТКАЖУВАJTE!!!!!

  ПромовирајПрочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (0)  |  поени на блогот: 14

сакај те..............

  Промовирај
Тој се јави по телефон и и рече:

“Вечерва треба да се видиме. Имам изненадување за тебе!”

Таа долго се чудеше што ли намислил, што би и подарил…

Можеби телефон!? … Неколку пати веќе спомнала дека нејзиниот телефон е застарен…

Не, сигурно скапа козметика …

Или ќе ја одведе до трговскиот. Толку многу и се допаѓаше еден црвен фустан …

И потоа – вечераа во еден скап ресторан, за кој таа сонуваше …

Мислите за можните подароци ја опседнаа целосно!

Кога тој и кажа дека е пред нив, таа се растрепери и влегоа во автомобилот и …

Ооох,!

Пред нејзините очи стоеше кукла, а тој среќен и рече: “За тебе…Прочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (0)  |  поени на блогот: 16

Убава приказна

  ПромовирајПрочитај повеќе »
Andjelija
offline Andjelija (46)
Коментари (5)  |  поени на блогот: 23

миг

  Промовирај
Само мигот е вистинит
Само тој останува во сеќавањата
Мигот на среќа
И оној на бол
А се’ помеѓу е само приказна
Горе-долу секаде иста
Со различни актери и слично сценарио
Само мигот
Само тој останува како жиг на душата
Како лузна која вечно ќе те потсетува
Дека дур не научиш убаво да ракуваш со велосипед
Треба двете раце на рачките да ги држиш
И да стегаш доволно силно за да не паднеш
И доволно лабаво за да не ти се направат плускавци
Само мигот останува кај човека врежан во умот
И само тој знае лавина од мириси и звуци…


Прочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (1)  |  поени на блогот: 13

БЕЗ НАСЛОВ

  Промовирај
сите зборови за љубовта
ги изарчивме непотребно
ти и јас
теоретичари
во натпревар еден со друг
кој поубав збор ќе измисли
или на оние изветвените
кој посилен сјај ќе им даде
како на старо сребро
бојата кога му се враќа
ако доволно долго го триеш со сода бикарбона
ете така ги арчевме деновите
во зборување за љубовта
дефинирајќи ја
и’ стававме рамки за убава да биде
како фотографија да е
па ја местевме и разместувавме
поблиску до светлината
за очите, наместо душите да ни се полнат
ти и јас
теоретичари
цели фермани за љубовта напишавме
од убави-поубави
па додавај срциња
и по некоја капка солза
оти да ти се плукнам на љубовта
ако кога е напишана
не е размачкана со тага
и такви писма си разменувавме
ех, како на…


Прочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (0)  |  поени на блогот: 7

трепет на срце

  Промовирај
Ѕвездената вечер лесно го покри темното небо. Појас од ситни светкави ѕвезди трепери над мене. Седам на тревата уште од зајдисонце чекајќи да се појават ѕвездите, во една од нив можеби повторно ќе го видам твојот прекрасен поглед кој засекогаш си врежа место во моето младо срце. До сега го благословував денот кога те видов. Тоа беше тивко, дури нечујно поминување покрај мене, но иако беше тивко, јас го почувствував твојот чекор, се свртев и ни се сретнаа погледите. Твојата насмевка блескаше на сонцето. Посакав да сум сонце и секој ден да ти го галам лицето со моите зраци. Да…

Прочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (0)  |  поени на блогот: 10

без каење

  Промовирај
Развратни ноќи
во прегратки блудни
без белег за паметење
освен уште една трага
и уште поголема празнина
после платената ноќ
за љубов без љубов.
Барање утеха на погрешно место.
Горчлив вкус во устата
од жестоките капки
истурени во грлото без мерка
колку да не затае машкоста.
Каење.
Себеобвинување.
Дека не ги виде скриените солзи
во молбените погледи
на таа што вистински те љубеше.
Те љубеше долго.
Долго.
И те чекаше долго
во тишината на вашиот дом.
До премаленост.
До згазена гордост.
До повредено самољубие.
До загубена самопичит.
Предадена безусловно
и поразена од немоќта
пред бесмисленоста
на постоењето без тебе.
Со безгласен вресок.
Без збор со прекор
за невратената топлина
и без ниедна трага
од твоите допири
на нејзиното тело.
Нељубено.
Од туѓи очи пиено
а од твоите заборавено.
Ти неа ја уби така.
Со силината…


Прочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (3)  |  поени на блогот: 17

не заминувај

  Промовирај
 Не заминувај на зајдисонце. Не оди сега кога моето сонце полека се гаси оставајќи само траги со пурпурни одблесоци. Остани со мене оти и на месечина се љуби, можеби уште помило и уште посилно, без изгореници, без нови рани и без солзи. Со шепот да си го ветиме уште еднаш она заедно засекогаш, и во мрак и во сенка, и во невреме и во болка, одовде до вечноста. Само држи ме за рака и не оди, биди со мене во сите мои месечеви мени.

Прочитај повеќе »
lavanda
offline lavanda
Коментари (1)  |  поени на блогот: 14
1  2  3  ...  48  49  50  51  52  ...  98  99  100  [»]  [+10]