Информации за реклама

 Read this page in English »

Генерален Менаџер
Саветка Јованова
Тел: 078 646 509
е-маил: top.mk_manager@live.com


Кликни за зголемување
 

позиција димензии цена за една
седмица
прикажувања
седмично
цена на 1000
прикажувања*
цена на клик**
1 728 x 90      
2 310 x 65      
3 300 x 250      
4 310 x 65      
5 100 x 30      
6 100 x 60      
7 100 x 300      
8 728 x 90      
9 120 x 600      

* CPM - 1000 прикажувања (минимален закуп)
** CPC - цена по клик


НАПОМЕНА!

1. Овозможуваме посебна страница за клиентот каде што може да следи статистикa за банерите во реално време. Статистиките вклучуваат:

     - вкупен број на кликања
     - кликови распределени по денови
     - вкупно импресии (прикажувања)
     - импресии распределени по денови
     - пол на корисници
     - Професија (по профил) на корисниците кои кликнале на банерот

2. Во зависност од позицијата на банерот Roll Down/Side банери може да се интегрираат на секоја позиција со доплата од 50% на вредноста на закупениот банер

3. Изработката на банер не е вклучена во цената

4. Цените се дадени без ДДВ 


Посебни начини за огласување:

Top.mk е единствен помеѓу најпрестижните веб сајтови во Македонија затоа што освен што нуди стандардни опции за реклами, нуди и многубројни специјални решенија. Во консултација со клиентите спремни сме во секој поглед да им пресретнеме на нивните барања и идеи. Доколку сте заинтересирани за ваков тип на реклама ве молиме контактирајте со нашиот маркетинг тим.


Нестандардни реклами/рекламни банери цена за една
седмица
Background банер (позадина) clickable/unclickable  
Intro (Take over) банер  
Floating банер  
Pagepeel банер  
Видео банер 300 x 250  
   
Известување на корисници*  
Посебни кампањи/игри за корисници**  
Реклама на тема на профил  
   


* - специјални пораки кои се праќаат до корисниците на сајтот. Вклучуваат можност за таргетирање по град, пол и возраст
** - вклучуваат банери, пораки до корисници, е-маил известувања и посебна страница со дизајн/лого на клиентотЦена по клик

top.mk е единствениот македонски сајт кој има можност да продава кликови. Цена по клик е интересен модел за рекламирање особено за клиенти со помал маркетинг буџет бидејќи тука се наплаќа само за извршена акција т.е кога корисниците кликаат на банерот на клиентот и го посетуваат неговиот сајт. Во овој модел цената не зависи од позицијата на банерот, а од големината и бројот на посакувани кликови.


Цена по импресии (прикажувања)

Овој модел на рекламирање може да се каже дека е доста сличен со рекламирањето по телевизија, радио или билборд. Со овој начин купувате број на импресии т.е колку пати сакате вашата рекламна порака (банер) да биде прикажана пред корисниците на Тop.mk сајтот. Поради големиот број на прегледи на страниците цената се дава за 1000 прикажувања, а минималниот број прикажувања зависи од избраниот банер.

Примери за специјални решенија:
Натпревар за слики
Пример 1
Пример 2
Nime mäng
Пример
Vihje mäng
Пример
Натпревар за видеа
Пример
Натпревар за блог
Пример

Информација за определените места за реклама на Top.mk- има тука

e-mail: sales@top.mk
   ...

Зошто да рекламирате на Top.mk?
  1. Повеќе од 90 000 регистрирани корисници
  2. Повеќе од 7 милиони прикажувања месечно
  3. Обезбедува статистики за банерите
  4. Ниска ценаКликни за зголемување
СТАТИСТИКИ ЗА САЈТОТ:

Распределба по возрастРаспределба по полЈАВНИ СТАТИСТИКИ

    Statcounter
    Sitemeter

    Google Analytics January 2009
    Google Analytics February 2009
    Google Analytics March 2009
    Google Analytics April 2009

Дополнителни статистики се достапни по барање

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Техничките барања за рекламните носители може да ги погледнете од тукаНа Top.mk до сега рекламирале:
SportLifeT-HomeVIP mob.
Forum plus

* Tanel Tatter Solaris Kino
Менаџер за маркетинг и комуникација:
Rate.ee беше вреден партнер во стартувањето на киното Solaris. Нашите заеднички проекти беа успешни, невообичаени за нашите очекувања и ни помогнаа да постигнеме слава и популарност и да го си го осигуриме нашето место во пазарот на Естонските кина.

* Ikevald Rannap
Креативен партнер во at BändCämp:
Rate.ee одсекогаш беше многу коректен и ни даде важни статистики за специфични реклами. Покрај тоа rate.ee е исто така многу флексибилен за различни решенија.